Jön a lomtalanítás

Vágólapra másolva!
A lomtalanításban a Belváros nyitja a sort, de még márciusban minden fővárosi városrész sorra kerül.
Vágólapra másolva!

Hogy melyik városrészben pontosan mikor lehet az utcára zúdítani a kiszanált bútordarabjainkat, dobozainkat, és mindent, amitől évente egyszer tudunk megszabadulni, azt, természetesen az önkormányzatokkal egyeztetve, mintegy 7-10 nappal az esemény előtt levélben írja meg minden ház minden lakásának a projekt gazdája, a FKF Zrt.

A leggyakrabban az okoz zavart, mit lehet és mit nem a többi közé dobni, illetve mit tegyen az, akinek az időpont nem jó, de szeretne élni az évente egyszer adódó lehetőséggel. Erről minden tudnivalót megtalálunk a tájékoztatóban, illetve a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. honlapján, illetve érdeklődhetünk a + 36 40 353 353-as számon. Figyeljünk oda a használt háztartási olajra, az elemekre, a nyugdíjazott mobiltelefonokra, az energiatakarékos izzókra, egyáltalán a veszélyes hulladékra, az ártalmatlanítást igénylő anyagokra, ezeket csak kijelölt pontokon adhatjuk le. Tavaly október óta a lomizás lopásnak minősül: hiába ül rajta a vállalkozó szellemű önkéntes két nap és egy éjjel, ami a fővárosi utcán földet ér, az a főváros tulajdona.

A társaság a szállítás után gondoskodik arról, hogy helyrehozzák az utcaképet, de nagyban számítanak az együttműködésünkre.