Vágólapra másolva!
1 milliárd okostelefont értékesítettek globálisan az Ericsson friss riportja szerint, aminek köszönhetően a mobi adatforgalom is jócskán, mintegy 70 százalékkal megugrott.  
Vágólapra másolva!
  • Az Ericsson legfrissebb, előzetes Mobilitás Jelentése szerint 2014 negyedik negyedévében 107 millióval nőtt világszinten a mobil előfizetések száma, ezzel pedig az év végére elérte a 6,7 milliárdot is. A világ népességének azonban is csak hozzávetőleg 60 százaléka, mintegy 4,5 milliárd fő rendelkezik mobil előfizetéssel.
  • A negyedik negyedévében 109 millióval nőtt a mobil előfizetések száma, ami elsősorban az erős kínai és indiai bővüléshez köthető. A két ország a növekmény mintegy 20-20 százalékát adta az időszak során.
  • Az okostelefonok térhódítása folytatódott, 2013 egészében már 1 milliárd darabot adtak el világszinten. Az október-decemberi időszakban az értékesítések 60 százalékát adták az okostelefonok, holott egy évvel korábban csak 45 százalékáért feleltek.
  • Az okostelefonoknak köszönhetően folytatódott a mobil adatforgalom növekedése, 2014 negyedik negyedévében a havi átlagos adatforgalom 70 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Negyedéves alapon 15 százalékos volt a növekedés.
  • Az Ericsson jelentése szerint azonban jelentős különbségek adódhatnak piaconként, régiónként, illetve szolgáltatónként is az adatfogalom terén.
  • 2014 harmadik negyedéves Ericsson jelentésről az alábbi linken olvashat bővebben. Ebben arról írtunk, hogy az okostelefon előfizetések száma először 2016-ban lehet nagyobb a világon, mint az alapkategóriás telefonoké.
Összes havi forgalom (petabyte) Forrás: Ericsson, Investor.hu