Vágólapra másolva!
A gyenge kínai makroadat és a kiéleződő ukrán feszültségek miatt a mínuszokat kezdték gyűjteni az európai piacok. Itthon a BUX viszonylag jól tartja magát a Magyar Telekom remeklésének köszönhetően, a forint viszont új kétéves mélypontot ütött. 
Vágólapra másolva!
  • A gyenge kínai feldolgozóipari adat, valamint az ukrán feszültségek miatt nyugtalanok a befektetők Európában, így a főbb részvényindexek nagyobb mínuszban kezdték a kereskedést.
  • Ráadásul a gyenge francia PMI adatok is rontják a hangulatot, a feldolgozóipari beszerzési menedzserindex 48,5 pontra esett vissza februárban (várt: 49,5), míg a francia szolgáltató szektorban 46,9 pontra zuhant az index (várt: 49,4).
  • A rossz hangulatban a BUX jól tartja magát, és csak 0,1 százalékot gyengült. Ezzel a legjobban teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A Magyar Telekom ismét remekel, már újabb 1,2 százalékot drágult. A Richter viszont stagnál, az OTP 0,5 százalékot, a Mol 0,9 százalékot esett. A két utóbbi társasággal kapcsolatos hír, hogy az OTP folytatja horvát terjeszkedését, a Mol pedig eladja BaiTex részvényeit.
  • A gyorsjelentéseik után a PannErgy 9 százalékot zuhant a GsPark viszont stagnál.
  • A forint gyengülése tovább folytatódik, és kétéves mélypontra esett az euróval szemben, mivel 314,6 fölött mozog az árfolyama. A dollár/forint jegyzése 229,5-nél, a svájci franké 258,1-nél található, ami az utóbbi esetben szintén létéves mélypontnak felel meg.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu