Mostantól nincs Zetor traktor magyar fülkeváz nélkül

Vágólapra másolva!
A kiskunmajsai Agrikon KAM Kft. közel 3 millió eurót ruházott be abba az ultramodern, robottechnológiát alkalmazó gyártósorba, amellyel majd 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnokában egyebek közt a Zetor fülkevázait állítja elő. A magyar cég nemzetközi tenderen nyerte el a cseh traktorgyártó, a ZETOR TRACTORS 2014-ben háromezer kabinváz beszállítására kiírt megbízását, és még ebben a hónapban nekilátnak.
Vágólapra másolva!

Az innovatív fejlesztés keretében az Agrikon KAM 15 új munkahelyet teremtett. Velkey Pál vezérigazgató elmondta, hogy 35 éve működnek, üzleti partnereik közt nem kevés a nemzetközi szinten ismert cég. A jelenlegi együttműködéssel jelentős bevétel-növekedésre számíthatnak, az idénre kalkulált 25 millió euró után 2016-ban már 40 millió euró közelében lehet a bevételük.

„Az Agrikon KAM a ZETOR TRACTORS harmadik beszállítója Magyarországról, amelynek 35 éves múltja a fülkevázak gyártása területén garantálja a kiváló minőségű termelést. A magyar vállalat kiválasztása előtt szigorú feltételekkel írtuk ki a pályázatot, amelynek keretében minőségellenőrzést végeztünk, hiszen a magas minőség különösen fontos a Zetor traktorok esetében. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új partneri kapcsolat előnyös lesz ügyfeleink számára” – mondta Marián Lipovský, a ZETOR TRACTORS vezérigazgató-helyettese és termelési igazgatója.

A Zetor traktorok több mint 65 éve vannak jelen, a gyártás központja Brnóban található. Tavaly éves összehasonlításban a konszolidált adózás előtti eredményük elérte a 323 millió cseh koronát.