Most dörren a Heineken-rakéta

Vágólapra másolva!
Hónapok óta próbálkozik a csökkenő trend megtörésével a Heineken, most azonban látszólag sikerült a bravúr, és nagyobb tér nyílt az árfolyam szárnyalására.
Vágólapra másolva!

Februárban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink az amszterdami, párizsi és brüsszeli piacokkal, ugyanis legújabb akciónk keretében kedvező díjak mellett lehet kereskedni a börzéken forgó értékpapírokkal! Az akció részleteiről az alábbi oldalon tájékozódhat:

Kereskedjen európai részvényekkel szinte ingyen!

Nagyon úgy fest, hogy itt a vége a Heineken hosszú hónapok óta tartó csökkenő mozgásának. Az utóbbi napokban ugyanis a holland sörgyártó árfolyama remek formát mutat, és 47 eurónál áttörte a csökkenő trendvonalat. Bár az előző héten már láthattunk egy fals kitörést, a jelenlegi formát elnézve elképzelhető, hogy ezúttal sikerül megtartani a 48 euró közeli szinteket.

Az emelkedés mellett szólhat az is, hogy a csökkenő trendvonal mellett az 50 napos mozgóátlagot is áttörte a Heineken, és már a korábban fontos támaszt jelentő 48,2 eurós ellenállással küzd. Az indikátorok is támogatják a további emelkedést, az RSI és az MACD is emelkedő trendben mozog, ráadásul előbbi még nem mutatja túlvettség jeleit az elmúlt napok menetelése után sem.

Mindezek alapján nem kizárt a további emelkedés, rövidtávon a korábbi lokális mélypontokat kijelölő 50 euró közelébe, vagy akár kicsit feljebb, a 200 napos mozgóátlag szintjére is eljuthat a Heineken.

Heineken napi grafikon (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hosszabb távon a 2013-as gyengélkedéssel éppen a több éve tartó emelkedő trendvonalig korrigált vissza az árfolyam, ami sikerrel fogta meg a nagyobb zuhanástól. Ráadásul a 61,8 százalékos Fibonacci-szint is egybeesik a lokális mélyponttal, amit a 2009 óta tartó emelkedő pálya alapján határoztunk meg.

Ez alapján először a 76,4 százalékos Fibóig, 50,4 euróig mehet el a részvény, ami alapvetően a napi grafikonon látott 200 napos mozgóátlaggal lehet egy szint. Hosszabb távon viszont nem kizárt, hogy a korábbi történelmi csúcsára is visszakapaszkodik a Heineken, és 60 euró fölé kerül az árfolyam.

Heineken heti grafikon (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu