Jól pörög a Herbalife

Herbalife napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
Jól pörög a világ egyik legnagyobb, táplálék kiegészítőket forgalmazó cégének, a Herbalife-nak az üzlete. A vállalat profitja és árbevétele is emelkedni tudott a negyedik negyedévben, ráadásul az idei eredményekkel kapcsolatban is optimistább lett a menedzsment. 
Vágólapra másolva!
  • A nettó profit 123,5 millió dollárra emelkedett a negyedik negyedévben, az egy évvel korábbi 112,2 millió dollárról. Ez 1,15 dolláros részvényenkénti profitnak felelt meg.
  • Az egyszeri tételek nélkül számított EPS 1,28 dollárt tett ki az elemzők által vártnak megfelelően.
  • Az árbevétel 20 százalékkal nőtt egy év alatt, és a negyedik negyedévben 1,27 milliárd dollárt tett ki. Különösen Kínában teljesített remekül a táplálék kiegészítőket forgalmazó cég, ahol több mint duplájával ugrott meg a forgalma. Dél- és Közép Amerikában 43 százalékkal nőtt a forgalom éves alapon.
  • A vállalat megemelte idei évre vonatkozó profitvárakozásait, erre az évre már 5,85-6,06 dolláros egy részvényre jutó profittal számol, szemben a korábban várt 5,45-5,65 dollárral. Az elemzők átlagosan 5,85 dolláros EPS-re számítanak. A vállalat elsősorban a hatalmas kínai piachoz fűz nagy reményeket.
  • Az eredményeket és híreket kedvezően fogadták a befektetők, a Herbalife részvényei 1,6 százalékot drágultak piaczárás után, míg a normál kereskedési időben 3,8 százalékot erősödtek.
Herbalife napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu