Figyelmeztetett a guru: Csúnya vége lesz ennek

Vágólapra másolva!
Csúnya vége lehet az amerikai részvénypiacok száguldásának, emiatt célszerű távol maradni a tengerentúli tőzsdéktől - mondta el Marc Faber, a híres befektetési guru a CNBC-nek. 
Vágólapra másolva!
  • Ismét összeomlással riogat Marc Faber, a vészmadár szerepében gyakran tetszelgő befektetési szakember. Faber a CNBC-nek adott nyilatkozatában újra elmondta, hogy szerinte már túl késő amerikai részvényeket venni.
  • A tengerentúli tőzsdéken március végére az elmúlt nyolc év második leghosszabb bika piaca fog tombolni, ha kitart addig a száguldás. Faber szerint ezek a hosszú ralik általában csúnya véget érnek, gondoljunk csak az 1987-es összeomlásra, vagy a 2000-es és 2007-es nagy visszaesésre. Emiatt érdemes távol maradni az amerikai piacoktól.
  • Ráadásul a "szétütött" feltörekvő piacokon is túl korai lenne még befektetési lehetőségek után kutatni. A feltörekvő piaci eszközök inkább hosszú távra lehetnek jók, és a guru úgy véli, hogy azokkal több pénzt fog tudni csinálni 5-10 éves időtávon, mint az amerikai befektetésekkel.