Gyengébb forint várható

Vágólapra másolva!
15 bázispontos kamatvágásról döntött a Monetáris Tanács, így tovább gyengülhet a forint, és akár a korábbi 314 EURHUF határt is átlépheti. Így akinek megtakarítása van, mindenképpen érdemes azt deviza befektetésekkel kiegészíteni a K&H Alapkezelő véleménye szerint.
Vágólapra másolva!

Újabb, ezúttal 15 bázispontos kamatvágásról döntött a Monetáris Tanács. Az MNB legújabb nyilatkozatát tekintve pedig nem kizárt, hogy ha óvatos léptékben is, de akár a 2,5%-os szintig tovább csökkentik az alapkamatot, véli a K&☺H Alapkezelő.

A feltörekvő piacokon az elmúlt hetekben végigsöprő eladói hullám miatt meggyengült forint alatt azonban most tovább repedezik a jég. Ez pedig azt jelenti, hogy a forint ezúttal az elmúlt hetekben látott 314 EUR/HUF árfolyamot is átlépheti.

Az erőteljesen csökkenő kamatszint mellett az igen alacsony infláció miatt továbbra is pozitív reálhozam profitálható a pénzpiaci alapokkal, illetve a rövid távú állampapírokban is érdemes még gondolkodni. A következő napokban, hetekben jó eséllyel tovább gyengülő forint miatt pedig mindenképpen érdemes deviza befektetésekkel kiegészíteni a megtakarításokat.

EURHUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu