Súlyos terhet jelent a 4-es metrók gyártója

Bouygues napi grafikon (Párizs)
Vágólapra másolva!
A francia Bouygues-nek 1,4 milliárd eurós értékvesztést kell elszámolnia a magyar 4-es metrókat is gyártó Alstomban meglévő részesedésén - tájékoztatott a Bloomberg. 
Vágólapra másolva!
  • 1,4 milliárd dolláros leírást kell végrehajtania a francia Bouygues építőipari cégnek az Alstomba történő befektetésén a negyedik negyedévben. A befektetés így már csak 3,08 milliárd eurós értéken szerepel a Bouygues könyveiben.
  • A leírás oka, hogy az Alstom egyre jobban szenved a termékei iránti csökkenő kereslettől, ami miatt januárban másodszor rontottak az eredményesség javítására irányuló célkitűzéseiken. Az Alstom pocsék kilátásai miatt a 4-es metrókat gyártó cég részvényeinek árfolyama folyamatosan zuhan, a Bouygues emiatt számolt el értékvesztést.
  • A Bouygues szerint ugyanakkor ez nem érinti a készpénzállományt, vagy az operatív működést. A Bouygues majd jövő hét szerdán, február 26-án piacnyitás előtt teszi közzé gyorsjelentését.
  • A hírekre 0,6 százalékot gyengültek a Bouygues részvényei, az Alstom viszont ma 0,4 százalékos pluszban forog (idén viszont már 21 százalékos mínuszt halmozott fel).
Bouygues napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Alstom napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu