Vágólapra másolva!
Igen meglepő fordulat van kibontakozóban a Deutsche Telekom szlovák leányának privatizációjával kapcsolatban. Míg múlt héten még arról szóltak a hírek, hogy a német anyacég vásárolhatja meg a csomagot, a Reuters pénteken délután a vállalat szóvivőjét idézte, aki ezzel ellentétes információkat közölt. 
Vágólapra másolva!
  • "A Deutsche Telekom segíteni fogja a szlovák kormányt abban, hogy a Slovak Telekomban levő kisebbségi részesedésüket harmadik félnek értékesítsék, vagy nyilvános részvényeket bocsássanak ki." - mondta a DT szóvivője a Reuters tudósítása szerint.
  • A szlovák gazdasági miniszter eközben azt mondta, hogy elkezdik kiválasztani a tanácsadókat és az állami csomag értékesítésére kilenc hónapon belül sor kerülhet egy nyilvános részvénykibocsátás során.
  • Mivel korábban lapértesülések még arra vonatkoztak, hogy a DT élhet az állami csomagra szóló elővásárlási jogával, a mostani információk meglepetésként érhetik a befektetőket.
  • A Magyar Telekom piacán akár árfolyamhatása is lehet az új információknak, hiszen a pénteki nagy emelkedés mögött az anyavállalat részéről történő kivásárlási spekulációk álltak. Ezeket pont az kezdte el fűteni, hogy a DT lapértesülések szerint a cseh leányvállalat után a szlovákban is kivásárolhatja a kisebbségi tulajdonost.