Vágólapra másolva!
Csendes kereskedés zajlott a magyar piacon a többi európai börzéhez hasonlóan az amerikai tőzsdék zárva tartása, és fontos makroadatok hiányában. A BUX kis pluszt szedett össze, amiben a magára találó Magyar Telekom is szerepet játszott. Európában szintén a pluszok dominálnak a legtöbb tőzsdén. 
Vágólapra másolva!
  • Nyugodtan zajlott a kereskedés a magyar piacon, a BUX egy szűk sávban mocorgott a kereskedés ideje alatt. A magyar részvényindex végül 0,3 százalékos pluszban állapodott meg, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesített.
  • A BUX-ot elsősorban az OTP és a magára találó Magyar Telekom segítette, a bankpapír 1 százalékot erősödött, a telekompapír pedig pénteki záróértékéig tért vissza. A Magyar Telekomot csak kezdetben tudták hátráltatni a Deutsche Telekom felől érkező fejlemények.
  • A Mol viszont minimálisat (0,04 százalékot) esett, és a céget érintő hír, hogy az oroszok már a jövő héten tárgyalhatnak az Ina-pakkról. Rajtuk kívül a Richter 0,1 százalékot esett.
  • A forint korrigálni kezdte napközbeni gyengülését, és visszatért a 308,5-ös szintig az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 225,1-nél, a svájci franké 252,5-nél található.
  • Az európai tőzsdéken a legtöbb részvényindex emelkedni tud, egyedül a spanyol IBEX és a francia CAC található minimális mínuszban. Nagy mozgás azonban nincs a börzéken az amerikai piacok zárva tartása miatt, így viszonylag csendesen telik a kereskedés.
  • A francia Bouygues árfolyama 0,8 százalékkal esik az Alstom befektetésen eszközölt 1,4 milliárd eurós leírás hírére.
  • A nyersanyagpiacokon is zajlik az üzletkötés, az arany november óta nem látott szintekre ugrott több mint 2,1 százalékos emelkedése után. A WTI nyersolaj is jól teljesít, fél százalékot drágult, így 100,8 dollárnál mozog.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu