Ma még visszaigényelhető a pénztárgépekre kifizetett előleg

Vágólapra másolva!
A visszavont engedélyű pénztárgépek foglalóját az adóhivatal honlapján lehet visszaigényelni. A határidő elmulasztása jogvesztő.
Vágólapra másolva!

Az a körülbelül 80 ezer vállalkozó, aki az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. visszavont engedélyű gépeiből rendelt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján hétfőn még leadhatja rendelését új pénztárgépre. Az új pénztárgép megrendelését vagy leadását követően nyilatkozniuk kell az EBEV felületen arról is, milyen összegű támogatásra tartanak igényt.

A dokumentumokat, szerződéseket, számlákat 15 napon belül az adóhatósághoz kell eljuttatni, a NAV pedig egyedileg, határozattal bírálja el a kérelmeket. A támogatás mértéke a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre kifizetett foglaló, de nagyobb támogatást vehetnek igénybe azok, akik esetleg már a teljes vételárat megfizették, vagy be is üzemelték a betiltott gépeket. Az útmutató itt található meg.

Segítség a Patkós-Cassa károsultjainak

A kormány átvállalja az eltűnt Patkós-Cassa károsultjainak a befizetéseit. Az eltűnt viszonteladó cég ügyfeleinek 2014. február 24-ig kell az adóhatósághoz eljuttatni papír alapú igényüket arról, hogy követelésüket az államra engedményezik. A nyilatkozat mellé csatolni kell másolatban a szerződést, a számlát és a kifizetésről szóló igazolást azért, hogy az állam a Patkós-Cassától jogi úton érvényesíthesse követelését. A február 24-ei határidő jogvesztő, azt követően nincs mód a támogatás igénylésére. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már aláírta a rendeletet.