Vágólapra másolva!
Leginkább a Mol esése fékezi a magyar részvényindexet, mely így minimális emelkedésével sereghajtónak bizonyul a régiós tőzsdemutatókkal zajló versenyben. Az európai tőzsdéken nyugodt kereskedés zajlik az amerikai börzék mai zárva tartása miatt, és a főbb részvényindexek tartják pluszaikat. 
Vágólapra másolva!
  • Továbbra is jó a hangulat az európai tőzsdéken, ahol a részvényindexek emelkedni tudnak. A legjobban teljesítő londoni FTSE már közel egy százalékos pluszt szedett össze. Az amerikai piacok mai zárva tartása miatt és makroadatok hiányában kissé nyugodtabb kereskedés zajlik a piacokon.
  • Az olasz FTSE/MIB a gyengébben teljesítők közé tartozik 0,1 százalékos emelkedésével, annak ellenére, hogy Napolitano államfő felkérte Matteo Renzit, a kormányzópárt vezetőjét a kormányalakításra.
  • A hazai piacon a BUX pénteki záróértéke körül, minimális pluszban mozog, amivel kissé elmarad tégiós társaitól, mivel a szomszédos piacokon kisebb-nagyobb pluszok láthatóak.
  • A BUX-ot a Mol és a Magyar Telekom esése tartja vissza, az olajpapír 0,7 százalékot, a telekompapír 0,3 százalékot veszített ma értékéből. A Magyar Telekomot korrigálja pénteki megugrását, amiben a Deutsche Telekom felől érkező hír játszhat szerepet.
  • Rajtuk kívül az OTP 0,8 százalékot erősödött, a Richter pedig a 4000 forintos szintnél stagnál. A kisebb társaságok részvényei közül az FHB-t érdemes kiemelni, mely kiemelkedő forgalom mellett 1000 forint fölé emelkedett, azóta viszont 7 százalékos mínuszt halmozott fel.
  • A forint kisebb gyengülés után 309-ig szaladt fel az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 225,4-nél, a svájci franké 252,8-nál található.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu