A horvát adóhatóság vizsgálatot indít az INA ellen

Mol napi grafikon
Vágólapra másolva!
A horvát adóhatóság vizsgálatot indít az INA ellen, hogy megtudja, hogyan is jött össze a 1,5 milliárd kunás veszteség 2013-ban - írja a horvát Jutarnji list. Mint ismeretes, pénteken tette közzé az INA a negyedik negyedéves jelentését, amiben több vaskos leírás is szerepel.
Vágólapra másolva!
  • Horvát lapértesülések szerint vizsgálatot indíthat a horvát adóhatóság a Mol leányvállalatával, az INA-val szemben, mivel az olajcég 2013-ban 1,5 milliárd kunás veszteséget ért el több egyszeri tétel miatt. Azok nélkül 953 millió kunás nyereséget ért el a cég tavaly.
  • Mint arról az Investor.hu is beszámolt, több nagyobb leírás miatt lett veszteséges az INA 2013-ban. A mínuszban nagy szerepe volt a szíriai olajeszközökön végrehajtott 1,5 milliárd kunás leírás, valamint a finomítói eszközökön elszámolt 738 millió kunás leírás.
  • Ivan Vrdoljak szerint "könyvelési mesterkedés" miatt mutatja ki az INA a veszteséget, így nem tud a cég osztalékot sem fizetni.

A horvátok újabb vizsgálata vélhetően nyomást akar gyakorolni a Molra és a menedzsmentjére, hogy mihamarabb dűlőre jussanak az INA jövőjével kapcsolatban.

Mol napi grafikon Forrás: Bloomberg