Lángra kapott a Tesla a nagy nap előtt

Tesla napi grafikon (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
Idén sem maradunk Tesla tűzeset nélkül, a Business Insider értesülései szerint a hónap elején egy torontói garázsban gyulladt ki egy Model S típusú elektromos autó.
Vágólapra másolva!
  • A beszámoló szerint a gépjármű még csak 4 hónapos volt ráadásul nem is állt töltés alatt. Tavaly év végén rövid idő alatt 3 tűzesetről is beszámolt a sajtó, ami akkoriban meredek zuhanást eredményezett a Tesla részvényének árfolyamában.
  • Az elektromos autógyártónál egyébként hasonlóképpen reagáltak a megjelentekre, mint korábban. A Business Insidernek eljutatott közleményben a cég kifejtette, hogy jelenleg nincs biztonságosabb autó az utakon a Model S-nél, illetve, hogy eddig egyik balesetben sem sérült meg senki. Elmondásuk szerint minden autógyártó szembesül az alábbi problémával, ráadásul a normál benzines gépkocsik esetében 5-10-szer több tűzeset lép fel, mint a Tesla esetében.
  • Az újabb tűzeset nem mondhatni, hogy jókor jött, hiszen a Tesla Motors jövő szerdán teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. Ennek ellenére az árfolyam a héten új csúcsra szaladt 200 dollár felett, aminek továbbra is a közelében tartózkodik a Tesla.
Tesla napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Stockcharts, Investor.hu