Fizet az állam a csaló kasszaforgalmazó károsultjainak

Vágólapra másolva!
Átvállalják a Patkós-Cassa károsultjainak a befizetését.
Vágólapra másolva!

A kormány úgy döntött, hogy átvállalja a Patkós-Cassa károsultjainak a befizetését, és jogi úton fellép az eltűnt céggel szemben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az eltűnt viszonteladó cég ügyfelei február 24-ig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) jelezhetik igényüket. A határidő jogvesztő, azt követően nincs mód a támogatás igénylésére.A közlemény szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már alá is írta az erről szóló rendeletet.

A Patkós-Cassának kifizetett összegeket a kormány átvállalja, egyúttal állami támogatást nyújt a károsultaknak. Az érintett vállalkozóknak február 24-ig kell eljuttatniuk papír alapú igényüket arról, hogy követelésüket az államra engedményezik. A nyilatkozat mellé csatolni kell másolatban a szerződést, a számlát és a kifizetésről szóló igazolást azért, hogy az állam a Patkós-Cassától jogi úton érvényesíthesse követelését.

A Patkós-Cassa Informatikai Kft. viszonteladóként kínált online pénztárgépeket, amelyekre több száz megrendelőtől vett át előleget, a kereskedők azonban a gépet nem kapták meg, a viszonteladó cég pedig elérhetetlenné vált. Az ügyben csalás gyanújával rendőrségi nyomozás folyik. A Népszabadság még januárban azt írta, hogy országos, európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség a cég 47 éves ügyvezető igazgatóját.