Bombaformában a Tesla és a Google

Vágólapra másolva!
Megállíthatatlanul emelkednek a technológiai cégek az elmúlt hónapok során. Ugyan kisebb-nagyobb megingásokat lehetett látni, de a Google és a Tesla Motors is történelmi csúcson mozog. Ha pedig kitart az emelkedő trend a piacokon, akkor vélhetően ezek a papírok lehetnek vezetők a közeljövőben.
Vágólapra másolva!

Tesla Motors: Történelmi csúcsot ütött
(Nasdaq)

A csütörtöki kereskedés során történelmi csúcsra emelkedett a Tesla Motors papírja és ismét átlépte a 200 dolláros lélektani szintet. A társaság részvénye novemberben még 120 dollár körül mozgott, innen tudott pár hónap alatt 80 dollárt emelkedni.

Amennyiben maradt még erő a részvényben, úgy további több mint 10 százalékos emelkedés is jöhet. Persze ehhez a 200 dolláros szinten határozottan át kell lépnie a papírnak. Sikeres kitörés esetén viszonylag könnyű elhelyezni a stop-loss megbízást, így megfelelő hozam-kockázat arányt is el lehet érni.

Az indikátorok jól festenek, hiszen az MACD vételt jelez, míg az RSI emelkedő trendben mozog. Igaz utóbbi túlvett "állapotban” van, ami óvatosságra intheti a befektetőket.

Mivel a Tesla esetében sokszor lehet látni nagyobb ugrásokat, eséseket, így nem árt óvatosan bánni a papírral és ehhez érdemes igazítani az esetleges pozícióméretet.

Tesla Motors napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google: Október óta ralizik
(Nasdaq)

Nagyon jó formában van a Google október óta. A részvény ugyanis ekkor ugrott egy nagyobbat a gyorsjelentését követően és azóta szinte folyamatosan emelkedik.

Január második felében beesett az 50 napos mozgóátlag alá a részvény, de sikeresen visszakapaszkodott az indikátor, valamint az emelkedő trendvonal fölé.

A Google esetében leginkább az emelkedő trendvonalra és az 50 napos mozgóátlagra érdemes figyelni, hiszen ha ezek alá beesik a papír, akkor rendkívül sokat romlana a technikai kép.

Felemás képet mutatnak az indikátorok, hiszen az MACD vételt jelez, míg az RSI csökkenő irányban halad a déli irány felé. Utóbbi emiatt divergenciát mutat az árfolyammal, ami óvatosságra intő jel lehet.

Google napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu