Bezöldült a budapesti börze

Vágólapra másolva!
Kivirult a budapesti tőzsde, és a blue-chipek jó teljesítményének köszönhetően zöldben pompázik a BUX index. Nyugat-Európában is jó a hangulat, bár jelentős pluszokról egyelőre nem beszélhetünk.
Vágólapra másolva!
  • Jól kezdődött a nap a budapesti parketten, a BUX a nemzetközi hangulattal egyetemben pluszban nyitott (+0,3 százalék).
  • Az OTP egyelőre minimálisan mozdult felfelé (+0,1%), a Mol 0,2 százalékkal, a Richter 0,5 százalékkal halad feljebb. A Magyar Telekom pedig 0,6 százalékot drágul néhány perccel nyitás után.
  • A kispapírok közül az FHB-t nem lehet megállítani és újabb 3 százalék feletti ugrásával már 860 forinton jár, míg a PannErgy 2,7 százalékos pluszával 373 forinton.
  • A forint a vártnál jobb GDP-adatra (tény: +2,7% (év/év), várt: +2,5% (év/év) és az alacsonyabb inflációs számra erősödni kezdett, jelenleg 311 alatt van az euróval szemben.
  • Nyugat-Európában a vártnál kissé erősebb német és francia GDP-adat szolgáltatott jókedvet a befektetőknek. A francia gazdaság negyedéves alapon 0,3 százalékkal bővült (várt:+0,2%) (+0,8% (év/év)), míg a német 0,4 százalékkal (várt: +0,3%), (+1,4% (év/év)). A DAX index 0,2 százalékot emelkedik, hasonlóan a francia CAC40 részvényindexhez.