Vesztegetési botrány nehezíti az Avon életét

Avon Products árfolyama (NYSE)
Vágólapra másolva!
További 77 millió dollárt volt kénytelen elkülöníteni az Avon a vesztegetési ügyével kapcsolatos jogi költségekre, ami nyomás alá helyezte a szépségipari cég negyedik negyedéves eredményeit. 
Vágólapra másolva!
  • Az Avon 69,1 millió dolláros nettó veszteséget ért el a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 162,2 millió dollár után. Az árbevétel viszont 9,7 százalékkal esett vissza egy év alatt, és 2,67 milliárd dollárt tett ki. A szakértők 2,75 milliárd dolláros árbevételre számítottak.
  • A cégnek súlyos dollármilliókba kerül a megvesztegetési botránya. A vádak szerint az Avon különböző befolyásos embereket fizetett le Kínában és néhány további országban, hogy versenyelőnybe kerüljön a szépségápolási piacon. A negyedik negyedévben 77 millió dollárt különített el a cég az ezzel az üggyel kapcsolatos jogi költségekre, így már összesen 132 millió dollárjába kerül az ügy rendezése.
  • Az Avon folytatta a költségcsökkentéseket is, decemberben 650 alkalmazott elbocsátását jelentették be, mivel 2016-ig 400 millió dollárt kívánnak megtakarítani. Az elbocsátások 45 millió dolláros költséggel járnak, amiből 35 millió dollár a negyedik negyedévet terhelte.
  • Ha ezektől a különleges tételektől megtisztítjuk az egy részvényre jutó profitot, akkor 34 centes EPS-t tudott kimutatni a vállalat, miközben az elemzők 30 centre számítottak, így ezen a soron sikerült meglepniük a piacot.
  • Az eredményekre 0,5 százalékos mínuszt szedett össze a részvény.
Avon Products árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu