Nem szólt nagyot a Cisco

A Cisco napi grafikonja (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
HIába sikerült a vártnál jobban a Cisco negyedik negyedéve, az árfolyam jókora mínuszban nyithat a jelenlegi negyedévre vonatkozó gyenge előrejelzés miatt.
Vágólapra másolva!
  • A hálózati eszközöket gyártó társaság 1,4 milliárd dolláros nettó profitot ért el, ami részvényeként 27 centes EPS-nek felel meg. Miután a tisztított EPS 47 cent lett, az elemző pedig csak 47 centet vártak, ez kedvezően értékelhető.
  • Az árbevétel és a várt felett alakult, 11,2 milliárd dollárt tett ki az előző negyedévben, ami ugyan a 11,04 milliárd dolláros konszenzushoz képest jobb eredménynek számít, az előző évben elért 12,1 milliárd dollárt nem sikerült meghaladni.
  • Az osztalékot is emeli a Cisco, derült ki a tegnapi gyorsjelentésből, negyedévente 19 centet fizet majd ki részvényeként a cég.
  • A jelenlegi negyedévben viszont csak 11,2-11,5 milliárd dolláros lehet az árbevétel, ami további 6-8 százalékos visszaesést jelentene az előző év azonos időszakához képest, miközben több elemző is ennél magasabbra számított.
  • Az elemzők pedig inkább a jelenlegi időszakra vonatkozó gyengébb előrejelzésre fókuszáltak, és 3,9 százalékos mínuszban nyithat ma a Cisco árfolyama.
A Cisco napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu