Vágólapra másolva!
Megszakították az elmúlt napok nyerő szériáját az amerikai és ázsiai piacok, és kisebb pihenőt tartottak az elmúlt napok emelkedése után. Az USA tőzsdéin nem volt tegnap erő, a részvényindexek minimális elmozdulással fejezték be a kereskedést, Ázsiában pedig kisebb korrekció kezdődött a japán Nikkei vezetésével. 
Vágólapra másolva!

Nem volt erő Amerikában

  • Kisebb pihenőt tartottak tegnap az amerikai tőzsdék az elmúlt napok hegymenete után, a főbb részvényindexek csak minimális elmozdulásra voltak képesek. Az S&P 500 előző napi záróértékénél zárt, a Dow Jones 0,2 százalékot esett, a Nasdaq viszont 0,2 százalékot emelkedett.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • Fontos makroadat nem látott tegnap napvilágot az Egyesült Államokban, így elsősorban a vállalati hírekre fókuszálhattak a befektetők. A folytatódó gyorsjelentési szezonban több társaság is közzétette számait, a Deere végül 0,6 százalékot esett az eredményeire.
  • Az Amazon sem teljesített fényesen, 3,5 százalékot zuhant, miután a UBS vételről semlegesre minősítette le a részvényt.
  • A Procter & Gamble pedig 1,7 százalékot veszített értékéből, mivel a cég visszavágta idei eredményeire vonatkozó várakozásait. A világ legnagyobb háztartási cikkeket gyártó társasága már csak 3-5 centes részvényenkénti profitra és 0-2 százalékos árbevétel növekedésre számít idén, elsősorban a feltörekvő piaci devizák kedvezőtlen mozgása miatt.
  • A kábelszolgáltatók piacán is zajlott az élet, a Comcast 45,2 milliárd dollárért fogja felvásárolni a Time Warner Cable társaságot. Az ügyletet ma jelenthetik be hivatalosan, és ezzel az USA két legnagyobb kábelszolgáltatója fog egyesülni. A hírre a Comcast 0,4 százalékot, a Time Warner Cable 0,3 százalékot erősödött.

Japán vezette az esést

  • Ázsiában is pihenőt tartottak ma a piacok, és korrigálták az elmúlt napok emelkedését. Ebben vélhetően a befektetők profitrealizálása is szerepet játszott.
  • Az esést a japán Nikkei vezette, mely 1,8 százalékot zuhant tegnap ütött két hetes csúcsáról, és 14534 ponton zárt. Ebben az erősödő jen is szerepet játszott, a japán fizetőeszköz a 102-es szintig tért vissza a dollárral szemben, aminek az exportáló cégek befektetői nem örülhetnek.
  • A hongkongi Hang Seng fél százalékot esett, és a Lenovo 0,5 százlaékos emelkedése sem tudta kirángatni a mínuszokból. A Lenovo a legutóbbi negyedévben 29 százalékkal növelte nettó profitját éves alapon, mely így 265,3 millió dollárt tett ki (várt: 247,2 millió dollár). A cég a PC-k és okostelefonok értékesítését is növelni tudta az időszakban.
  • A dél-koreai Kospi és a kínai Shanghai Composite is fél százalékot gyengült ma, amivel a Kospi egy hat napja tartó nyerő szériát szakított meg.
  • Az ázsiai piacok kisebb esése után Európában vegyes nyitásra lehet felkészülni, a londoni FTSE minimálisat erősödhet, a német DAX viszont enyhe mínuszt hozhat össze, míg a francia CAC stagnálhat a határidős indexek alapján.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu