Vágólapra másolva!
Erős negyedéven van túl a Pepsi üdítőitalok gyártója, a PepsiCo. A cég árbevétele és profitja is az elemzők által vártnál nagyobb mértékben növekedett, továbbá bejelentették, hogy nem választják le a kólákat gyártó egységüket. 
Vágólapra másolva!
  • A nettó profit 1,742 milliárd dollárra emelkedett a negyedik negyedévben, ami 1,12 dolláros részvényenkénti nyereségnek felelt meg.
  • Az árbevétel 20,12 milliárd dollárra ugrott, amivel az EPS-hez hasonlóan sikerült felülteljesíteni az elemzői várakozásokat.
  • A PepsiCo megtartja észak-amerikai üdítőital üzletágát, és nem választja le egy külön társaságba. A vállalatra az egyik nagybefektető, Nelson Peltz helyezett nagy nyomást az utóbbi hónapokban annak érdekében, hogy a cég válassza szét üdítőital-gyártó divízióját a többi egységtől.
  • A cég továbbá közölte, hogy 1 milliárd dolláros költségmegtakarítást kíván elérni a következő öt évben. Ezzel a jelenlegi programjukat terjesztik ki, mellyel ezidáig 2 milliárd dollárt takarítottak meg.
  • Ezen túl 2,3 milliárd dollárt kívánnak visszajuttatni részvényeseinek ebben az évben részvény visszavásárlások és osztalékok formájában. Ennek keretében 5 milliárd dollárra emelik a korábban indított, és az éves osztalékfizetésüket 15 százalékkal megemelik, így részvényenként már 2,62 dollárt fognak ilyen formában visszajuttatni a tulajdonosoknak.
  • Az erős eredmények ellenére 0,6 százalékos mínuszban készülnek nyitni a PepsiCo részvényei.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu