Szökik az arany

Vágólapra másolva!
Miközben az elmúlt napokban, hetekben a részvénypiaci esés (majd a feltámadás) a legtöbb pénzügyi sajtóban elvitte a főcímeket, az arany szépen lassan kezd kikászálódni a jó ideje tartó csökkenő trendből. Fontos szinthez jutottunk most el. 
Vágólapra másolva!

Jó ideje pesszimistán szemléljük az arany piacát, mivel a pénzügyi összeomlás elmaradt, és már a félelmek is elültek ezzel kapcsolatban. Az adóssággondokat a szőnyeg alá söpörtük, inflációs veszélytől egyelőre nem tartunk, és még a Fed is elkezdte a pénznyomtatás ütemének visszafogását.

Bár összességében még mindig óvatosan szemléljük az arany piacát, az elmúlt időszak mozgásaiból úgy tűnik, mintha kezdene megváltozni a nemesfémhez való hozzáállás. A csökkenő trendvonalat átléptük felfele egy dupla alj szerű formációt követően, mostanra pedig elértük a 200 napos mozgóátlagot. Ha ezt az akadályt is veszi az arany árfolyama, az technikailag egy erős jelzés lehetne a további emelkedés mellett. Lehet, hogy egyesek már attól tartanak, hogy az infláció a korábban vártnál hamarabb köszönt majd be a fejlett világban (és itt elsősorban Amerikára kell gondolni)?

Az arany árfolyama (USD/uncia) Forrás: Bloomberg, Investor.hu