Vártnál jobb eredmény az ING-nél

Vágólapra másolva!
A vártnál lényegesen jobb negyedéves eredményt ért el az ING, ami viszont az egy évvel ezelőttihez képest alacsonyabb lett a holland banki adó és az átstrukturálási költségek miatt. A cég utolsó fázisába lépett az átalakulási folyamatában, így idén akár tőzsdére is viheti biztosítási üzletágát.
Vágólapra másolva!
  • Több mint kétszer akkora nettó profitot ért el az ING a negyedik negyedévben, mint amit az elemzők vártak. (tény: 539 millió euró, várt: 254 millió euró). Éves alapon viszont jelentősen csökkent az eredmény a holland banki adó és az átstrukturálási költségek miatt, olvasható a társaság közleményében.
  • 2013 egészében pedig 22 százalékkal növelte (tisztított) nettó prófitját 3,25 milliárd euróra.
  • A banki üzletág több mint háromszor akkora eredményt realizált a negyedik negyedévben, mint egy évvel korábban, azonban negyedéves alapon csökkenést ért el.
  • Hasonlóan alakult a biztosítási divízió eredménye is, éves alapon 13,2 százalékos növekedés, negyedéves alapon 6,9 százalékos csökkenés. (Adózás előtti eredmény: -428 millió euró)
  • Az ING azt is megerősítette, hogy idén szeretnék tőzsdére vinni a biztosítási üzletágukat, miután tavaly megerősítették annak tőkepozícióját. Erre akkor kerülhet sor, ha a piaci körülmények kedvezőek.
  • Az ING a végső fázisába ért átalakulási folyamatában, amivel klasszikus bankká szeretne válni.
  • Az ING nem fog osztalékot fizetni a 2013-as eredményére, mivel először vissza szeretné fizetni teljesen a 2008-ban kapott állami segélyt.

A részvény árfolyama 3 százalék körüli pluszban nyithat a Lang&Schwarz piacnyitás előtti indikációja alapján, írja a Bloomberg.

Az ING árfolyama (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu