Pénzügyileg jól fut a Manchester szekere

Manchester United napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
Jól teljesített üzleti évének második negyedévében, azaz az október-decemberi időszakban a Manchester United, legalábbis, ami a klub pénzügyi teljesítményét illeti. Ennek ellenére a befektetők szkeptikusak a Uniteddel kapcsolatban, emiatt pedig 3 százalékos mínuszban található a papír.
Vágólapra másolva!
  • Az angol rekord bajnok a várakozásokkal összhangban 122,9 millió fontos bevételt ért el az időszak során, ami így több mint 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 110,1 milliót.
  • A három fő üzletág közül a két legnagyobb bevétele mutatta fel a legnagyobb bővülést, a kereskedelmi és a műsorszolgáltatási bevételek is 19-19 százalékkal híztak. A kereskedelmi bevételeket tovább boncolgatva látható, hogy elsősorban a szponzori források (+39%) növekedése volt az kulcsa a bővülésnek.
  • Eközen a harmadik nagyobb forráskör, a meccsek után járó bevételek közel 4 százalékkal csökkentek, ami elsősorban annak tudható be, hogy a csapat eggyel kevesebb mérkőzést játszott a negyedévben az otthonául szolgáló Old Traffordon, mint egy éve.
Forrás: Manchester United, Investor.hu
  • Az egyszeri tételek hatásától tisztított profit 19,8 millió font volt, ami nem csak a tavalyi 19 milliót múlta felül, hanem az elemzők által várt 18,8 milliót is.
  • A teljes szezont illetően a Manchesteriek vezetése megerősítette céljait, továbbra is 420-430 millió fontos árbevételt, és 128-133 millió fontos EBITDA-t szeretnének elérni.
  • Persze kérdéses, hogy a vörös ördögök jelenlegi teljesítményét látva a klub hozni tudja-e a várakozásokat. A csapat a bajnokságban 25 meccsből már 8 elvesztett, és egyelőre csak a hetedik helyen szerénykedik, 9 pontra a BL-t érő negyedik helytől. Ha nem sikerül bejutni a top ligába, az óriási érvágás lenne, hiszen emiatt jókora bevételi forrástól esne el a United. Ma este viszont javíthatnak a mérlegükön, ugyanis a tabella második helyén lévő Arsenal otthonában vendégeskednek.
  • Mindenesetre a befektetők nem díjazzák a jó gyorsjelentés, 3 százalékos mínuszban tartózkodik a United részvénye a New York-i parketten.
Manchester United napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu