Elkezdődött a L'Oreal és a Nestlé szakítása

Vágólapra másolva!
A L'Oreal visszavásárolja saját részvényeinek egy részét a Nestlétől, miután a svájci cég tegnap jelezte, folyamatosan csökkentené részesedését a francia szépségipari társaságban - tájékoztatott a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Gyorsan megállapodtak a L’Oreal és a Nestlé vezetői a svájci élelmiszergyártó részesedésének sorsáról. Mint ismert, a Nestlé tegnap jelentette be, hogy csökkentené a L’Orealban meglévő 30 milliárd dolláros tulajdoni hányadát. A Nestlé 40 éve résztulajdonosa a L'Orealnak.

  • A mára tető alá hozott egyezség szerint a L’Oreal a saját részvényeinek 8 százalékát fogja vissza venni a Nestlétől 6,5 milliárd euróért, részvényenként 124,48 euróért. Ez 3,5 százlaékkal alacsonyabb a L'Oreal tegnapi záróáránál.
  • A tranzakció után a Nestlé részesedése 29,4 százalékról 23,29 százalékra esik majd vissza, míg a L’Oreal másik nagytulajdonosának, a Bettencourt családnak 33,31 százalékra nő majd a tulajdoni hányada.
  • A vételárból 3,4 milliárd eurót készpénzzel fog teljesíteni a L'Oreal, a maradék 3,1 milliárd eurót pedig a Nestlével 50-50 százalékban birtokolt Galderma kapcsolt vállalkozásban meglévő teljes részesedésének átadásával teljesíti a szépségipari cég.
  • A Nestlé közölte, hogy a befolyó 3,4 milliárd eurót saját részvényeinek visszavásárlására fogja fordítani, pontos részleteket azonban nem tett közzé ezzel kapcsolatban.
  • A részesedésének csökkenésével a Nestlé képviselőinek száma is háromról kettőre csökken a L'Oreal igazgatósági tanácsában.