Nyomás alá került a forint

Vágólapra másolva!
Hétfő újra megpattant a forint árfolyama, a reggeli 307,5 körüli szintekről egészen 311 fölé gyengült az euróval szemben, és a délutáni órákban sem tudott elmozdulni ezekről a szintekről. Ezzel pedig a leggyengébben szereplő deviza lett hétfőn az euró ellenében.
Vágólapra másolva!

16:30: Maradt 311 fölött a forint

A délután folyamán sem talált magára a forint és az euróval szemben maradt a leggyengébben szereplő deviza ma. Mivel hétfőn fontosabb makroadatok nem láttak napvilágot, így a befektetők talán a jövő heti MNB kamatdöntő ülése miatt idegeskedhetnek, ugyanis lehetséges, hogy a monetáris tanács tovább vágja az alapkamatot.

A Bloomberg által összegyűjtött tíz elemű konszenzus 10 bázsipontos csökkenést valószínűsít.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

12:18: Tovább szenved a forint

Nem tudja összeszedni magát a forint, hétfőn eddig szinte folymatosan gyengült az euróval szemben. Árfolyama jelenleg 311,2 körül ingadozik.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Egyébként ezzel a teljesítménnyel a forint a leggyengébben teljesítő feltörekvő piaci deviza ma, bőven alulteljesítve a második dél-afrikai randot is.

Nem segíthet a forinton, hogy a Goldman Sachs szerint februárban is kamatvágást hajthat végre az MNB, bár annak nagysága csak szimbolikus lehet.

Forrás: Investor.hu

10:27: Meglökték a forintot

Kora reggeltől nagyobb gyengülésbe fogott a forint az euróval szemben, ugyanis a 307,5 közeli szintekről egészen 310 fölé ugrott az árfolyam, ez pedig közel egy hetes mélypontot jelent. A dollár/forint keresztárfolyam 227 környékén jár, míg a CHFHUF 253 körül ingadozik.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Pedig a nemzetközi részvénypiaci hangulat eddig viszonylag kedvező, ugyanis a vezető részvényindexek pluszban járnak, igaz például a spanyol és az olasz tőzsde csökkenésben van. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy ismét a kockázatosabb eszközöktől szabadulnak a befektetők.

Ráadásul a devizapiacon nemcsak a forint, hanem a régiós devizák is elgyengültek hétfőn, pedig meghatározó makroadat nem látott napvilágot ma, és nem is kell készülni fontos hírekre.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu