Jó hangulatban az európai tőzsdék

Vágólapra másolva!
Szépen indult a nap az európai tőzsdéken, köztük a magyar piacon is. A Richter próbál felkelni a padlóról, miután a múlt héten jókorát esett az árfolyama. A forint gyengüléssel nyitotta meg a hetet, árfolyama 308,7 körül ingadozik az euróval szemben.
Vágólapra másolva!

A budapesti tőzsdén jó hangulat uralkodik a nyitás utáni percekben, a Magyar Telekom egy százalékkal, az OTP 0,2 százalékkal emelkedik, míg a Mol minimális mínuszban jár.

A Richter egy százalékos pluszba lendült piacnyitás után, miután múlt héten óriásit zuhant az árfolyama a gyenge gyorsjelentése után. Ma az Unicredit is lépett és vételről tartásra módosította a gyógyszer részvényre vonatkozó ajánlását, 4050 forintra vágva célárát az előző 4154 forintról.

A forint hirtelen gyengülésbe kezdett a kora reggeli órákban, az euróval szembeni árfolyam 309 fölé is beszúrt, míg jelenleg 308,7 környékén ingadozik az EURHUF.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Nyugat-Európában emelkedéssel indult a hét az ázsiai jó hangulat után. A német DAX 0,3, a francia CAC40 0,4 százalékkal, a brit FTSE100 pedig 0,2 százalékkal emelkedik.