Ennyi volt az esés a piacokon?

S&P 500 heti grafikon
Vágólapra másolva!
A magyar származású tőzsdeguru, Birinyi László szerint hiába volt korrekció az elmúlt hetekben az amerikai piacokon, az indexek ismét szárnyalni fognak. Birinyi szerint júliusig 1900 pontra emelkedhet az S&P 500 inedx. 
Vágólapra másolva!

A legendás Wall Street-i guru, Birinyi László szerint nem kell túlságosan pesszimistának lenni. A mostani lejtmenet után emelkedhetnek a piacok. Birinyi szerint 1900 pontot is elérheti az S&P 500 index júliusig.

Birinyi egyébként az első elemzők között volt, aki az ügyfeleinek a vételeket javasolt a 2008-as mélyrepülést követően. A magyar származású szakember már tavaly azt hangoztatta, hogy 1900 pontig emelkedhet az S&P 500.

Birinyi szerint a piacokon kellett jönnie egy negatív reakciónak a török és az argentin feszültségek miatt, de emiatt ő nem érzi magát kényelmetlenül. A szakember úgy véli, azok, akik a piacok és a részvények esésére készültek eléggé megégették magukat tavaly, hiszen az S&P 500 vállalatai közül 460-an tudtak emelkedni 2013-ban, amire 1990 óta nem volt példa.

Birinyi ugyanakkor azt is kiemeli, hogy nehéz most a piacon kellően olcsó részvényeket találni.

S&P 500 heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu