Megrángatták a Hasbrot

Vágólapra másolva!
Csalódást keltő eredményeket közölt a Hasbro piacnyitás előtt a részvényeseivel, ugyanis a második legnagyobb amerikai játékgyártó a vártnál gyengébb számokat produkált az ünnepi szezonban. Először mínusszal reagált az árfolyam a hírre, majd később pluszba ugrott a részvény.
Vágólapra másolva!
  • A többek között a Monopolyt is gyártó Hasbro a vártnál alacsonyabb negyedéves eredményt ért el az ünnepi szezonban, elsősorban a gyengébb észak-amerikai eladások miatt.
  • Az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó nettó eredmény (EPS) 1,12 dollár lett, a várt 1,22 dollárral szemben.
  • Az árbevétel pedig minimálisan maradt a prognózisok alatt. (tény: 1,28 milliárd dollár, várt: 1,30 milliárd)
  • Egyébként az ünnepi szezon elég gyengén alakult az USA-ban, így pedig a játékgyártóknak sem sikerült vitézkedniük. A piacvezető Mattel árfolyama január 31-én szakadt be a nem túl fényes negyedéves adatok után.
  • A kereslet különösen az akciófigurák és az iskola előtti játékok tekintetében volt harmatos, ami mind a Hasbro, mind pedig a Mattel számára meghatározó biznisz.
  • A részvény árfolyama ennek ellenére pluszba lendült a piacnyitás előtti nagyobb mínuszokból, talán amiatt, hogy a vállalat vezérigazgatója optimistán nyilatkozott 2014-ről a jelentést követő telefonos konferencián. A cég gyorsítaná részvény visszavásárlási programját, és továbbra is tartja 100 millió dolláros költségcsökkentési tervét 2015-re.
A Hasbro árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu