Szocsi 2014: Ünnepel és tiltakozik a szivárványszínű Google logó

Az oroszországi melegjogi szabályozás ellen tiltakozik az olimpiai megnyitó idejére időzített, szivárványszínű Google logó
Vágólapra másolva!
Ma lesz a téli olimpia megnyitóünnepsége, az alkalomra szabott Google logó pedig egyszerre ünnepli az olimpiai mozgalmat, és tiltakozik a melegjogok oroszországi gyakorlata ellen.
Vágólapra másolva!

Ha alapelvekről van szó, a Google-nél nem sok kétséget hagynak afelől, hogy melyik oldalra teszik le a "+1"-et.

A mai - az 2014-es Szocsi Téli olimpia megnyitójára időzített - szivárványszínűre festett Google logó egyszerre ünnepli az olimpiai mozgalmat, és hívja fel a figyelmet arra, hogy a rendező Oroszország joggyakorlata távolról sincs összhangban az olimpiai eszmével.

A logó alatt egy idézet az Olimpiai Chartából:

"A sport gyakorlása alapvető emberi jog. Minden természetes személyt megillet a sportolás joga a diszkrimináció bármely megnyilvánulási formája nélkül az Olimpia szellemében, amely kölcsönös megértést követel meg a barátság, szolidaritás és tisztességes játék szellemében."

Az oroszországi melegjogi szabályozás ellen tiltakozik az olimpiai megnyitó idejére időzített, szivárványszínű Google logó Forrás: Google

A logóra kattintva pedig egy Google keresésre jutunk, ami az Olimpiai Charta kulcsszóra keres. A magyar oldalon csupán a negyedik találatig kell legörgetnünk, hogy az első olyan cikkbe ütközzünk, amely az olimpiai eszmével ellentétes oroszországi jogi szabályozásról szól.

Több ez, mint finom utalás.