Vágólapra másolva!
Visszatértek a vevők a Richter piacára, így a gyógyszerpapír korrigálni kezdte az elmúlt két nap nagy zuhanását. A részvénypiacokon jó a hangulat, Európában is kisebb emelkedés kezdődött, így a BUX is felfelé indult el nyitás után. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai és ázsiai tőzsdék remeklése után az európai piacokon is emelkedés kezdődött, és 0,1-0,3 százalékos pluszokat szedtek össze a részvényindexek.
  • A befektetők vélhetően kivárhatnak a nagyobb vételekkel, mivel délután fontos makroadatok fognak napvilágot látni az USA-ban. A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának januári változása és a munkanélküliségi ráta kerül majd nyilvánosságra.
  • Az európai tőzsdék erősödése segíti a magyar piacot is, a BUX 0,3 százalékos pluszt szedett össze nyitáskor. Ez nem tekinthető jelentős korrekciónak a tegnapi nagy zuhanás után, de a tegnapi esés nem tud folytatódni.
  • A BUX emelkedését szinte az összes főbb papír támogatja, a Richter korrigálni kezdte tegnapi óriási zuhanását, és 0,9 százalékot erősödött. Az OTP 0,3 százalékot, a Mol 0,6 százalékot, a Magyar Telekom 0,3 százalékot emelkedett.
  • A forint egyelőre nem mutat határozott irányt, és 307,9-nél mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 226,3-nál, a svájci franké 251,4-nél található.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu