Újra megpróbál piacra lépni a kasszakáosz egyik főszereplője

Vágólapra másolva!
Az állam ősszel elvette a legnépszerűbb online kassza forgalmazói engedélyét, amellyel 80 ezer kereskedő maradt hoppon. Az Alt Cash most kijavította a gép hibáit, és újra engedélyt kér, addig pedig türelemre kéri ügyfeleit.
Vágólapra másolva!

Megszüntettük azokat a műszaki hiányosságokat, amelyek miatt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a pénztárgép engedélyét, valamint nem adott forgalmazási engedélyt további két típusra – nyilatkozta az Alt Cash Kft. ügyvezetője, Madarász Jenő. Az a típus, amelyről beszélt a SAM4S NR-300 jelű kassza.

Az Onlinekassza.hu szerint a cég pénteken a viszonteladóknak tartott konferencián arra kérte partnereit és 80 ezer ügyfelét, hogy a rendeletben megjelölt határidőig, február 16-ig várjanak a rendelésük újbóli leadásával, ugyanis reális esélyt látnak arra, hogy kasszáik megkapják a forgalmazási engedélyt. Az ügyvezető hangsúlyozta, új eljárás keretében kérik a SAM4S NR-300-as, 240-es és 440-es kasszák vizsgálatát.

Az állam tavaly ősszel vonta vissza az Alt Cash NR-300-as gépeitől az engedélyt, amely akkor a legnépszerűbb darab volt. Az állam korábban maga is támogatta a sorozatgyártást. Bár az Alt Cash kérte az ügyfeleit, hogy várjanak, a NAV január 24-én felszabadította két visszavont engedélyű pénztárgépre a már korábban lefoglalt üzembehelyezési kódokat. Ez azt jelentette, hogy a kereskedők új kasszákat rendelhetnek azóta. Az engedély visszavonása több tízezer céget érintett, akik közül egyesek már forradalommal fenyegetőztek a kasszakáosz miatt. Az Alt Cash-t valaki fel is jelentette, amely miatt január végén házkutatást tartottak a cég Fogarasi úti telephelyén.

Madarász Jenő pénteken azt mondta, hogy az Adóügyi Ellenőrző Egységet kijavították, a mechanikai védelmet is megerősítették. A társaság a javított AEE auditálására a pénztárgéppiacon nagy tapasztalattal és 17 érvényes engedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft.-t kérte fel. A Laurel úgy segített, hogy a két cég konkurense egymásnak. A Laurel szakértői összesen 14 ponton javasoltak változtatásokat, ezek szoftveres, hardveres és dokumentációs hiányosságok voltak.

Kövesse az Origót Facebookon is!