Ismét a csúcsra törhet az AXA és az Aegon

Vágólapra másolva!
2012 nyara óta folyamatosan emelkedő pályán mozog az AXA és az Aegon papírja, ráadásul az elmúlt napokban látott korrekciót követően fontos támaszokhoz érkeztek meg a részvények. Elképzelhető, hogy a hangulat javulásával ismét a lokális csúcsokat veszik célba a részvények.
Vágólapra másolva!

Februárban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a párizsi, amszterdami és brüsszeli piacokkal, ugyanis legújabb akciónk keretében kedvező díjak mellett lehet kereskedni a börzéken forgó értékpapírokkal!

Az akció részleteiről az alábbi oldalon tájékozódhat: Kereskedjen európai részvényekkel szinte ingyen!

AXA: Tart a Fibonacci és a trendvonal is
(Párizs)

Ellentmondást nem tűrően emelkedett az elmúlt hónapok során az AXA, amely 20 euró fölött is forgott, de január közepétől kezdve kisebb korrekcióba kezdett a részvény. A visszaesést a 76,4 százalékos Fiboancci fogta meg 18,78 eurónál, valamint a hosszabb távú emelkedő trendvonal.

A 2013 tavasza óta tartó emelkedő szakasz során többször is járt az 50 napos mozgóátlag alatt a részvény, de rendszerint nem szakadt el tőle nagyon, sőt rövid időn belül visszamászott fölé.

Ha sikerül az 50 napos mozgóátlag fölé mennie a papírnak, akkor ismét a csúcsot veheti célba az AXA 20,6 eurónál. A stop-loss szintet a 76,4 százalékos Fibonacci alá helyeznénk, mivel így a korábbi támaszok elesésével állnánk szemben.

Ha esetleg folytatódna a korrekció az AXA esetében, akkor 17,4 euró körül, a 200 napos mozgóátlag és a 61,8 százalékos Fibonacci találkozásánál ismét lehetne gondolkozni a beszállón.

AXA napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az AXA a heti grafikon alapján is impozánsan fest, épp az emelkedő csatorna aljáig esett vissza a részvény.

Jó jelnek számít a mozgóátlagok metszése is, hiszen az 50 hetes mozgóátlag alulról metszette a 200 napos mozgóátlagot úgy, hogy az árfolyam ezen szintek felett volt. Ez hosszabb távon is pozitív jelzés.

Az MACD eladási jelzése ugyanakkor aggodalomra adhat okot.

AXA heti grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

AEGON: Ismét a csúcs lehet a célja
(Amszterdam)

Az Aegon esetében is markánsan kirajzolódik az emelkedő trend a napi és a heti grafikonon is. A részvény – ugyanúgy ahogyan az AXA – folyamatosan növekszik. A papír az elmúlt napokban a 7 eurós ellenállásról fordult le és a hosszabb távú emelkedő trendvonalat, illetve a decemberi mélypontot közelítette meg.

Egyelőre sikeresen pattant fel a támaszokról a részvény, ami az 50 napos mozgóátlag áttörése után ismét a 7 eurót veheti célba.

Az MACD indikátor kezd jól kinézni, hiszen egyre közelebb jár a vételi jelzéshez.

Ha a részvény 6,2 euró alá esik, akkor elképzelhető, hogy további lejtmenetre kerül, bár fontos támaszként funkcionálhat a 6 eurós támasz, illetve 5,83 eurónál a 200 napos mozgóátlag. Utóbbiról szeptemberben hatalmas felpattanást mutatott az árfolyam.

Aegon napi grafikon (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az emelkedő trendvonaltól némileg eltávolodott az Aegon papírja a heti grafikon szerint, de a 7 eurós szint kifogott a részvényen január elején.

Amennyiben folytatódik a korrekció, akkor a 6 eurós szint lehet fontos menedék, itt húzódik a 76,4 százalékos Fibonacci szint és ezen környéken tartózkodik az emelkedő trendvonal is.

Az MACD eladási szignálja nem fest jól a grafikonon.

Aegon heti grafikon (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu