Vágólapra másolva!
Röviddel nyitás után már közel 6 százalékot zuhant a Richter árfolyama, amihez ráadásul jelentős forgalom is párosul. Egyelőre úgy néz ki, hogy 2013-as teljesítményét nem tudja megismételni a Richter, azaz vélhetően 2014 már nem a gyógyszerpapír éve lesz.
Vágólapra másolva!

A lejtmenetben óriási szerepe van annak, hogy a tegnapi kiábrándító gyorsjelentést követően nem sikerült 2014-es céljaival meggyőznie a piaci szereplőket, beleértve az elemzőket sem a cégnek. A szakértők közül már többen frissítették modelljüket, aminek az eredménye a célárak visszavágása, illetve az ajánlások lerontása lett.

A 6 százalékos zuhanáshoz jókora eladói nyomás párosul, ugyanás a befektetők már több mint 2 milliárd forintot megforgattak a gyógyszerpapírban. Két nap leforgása alatt pedig már több mint 9 százalékkal került lejjebb az árfolyam.

A tegnap elesett 50 napos mozgóátlag után akár a 4000 forintos szintig is visszacsúszhat a Richter árfolyama, itt húzódik ugyanis a soron következő markáns támasza. Ráadásul nem sokkal a szint alatt, 3907 forint magasságában található a 200 napos mozgóátlag is.

Richter napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A gyógyszerpapír rég nem mutatott ilyen gyenge teljesítményt, a mai minimuma ugyanis 7,1 százalékkal alacsonyabb szinten alakult ki, mint a tegnapi záróár. Ehhez fogható lejtmenetet legutóbb 2011 szeptemberében láthattunk, akkor zárásig 7,2 százalékot zuhant az árfolyam, 2009 óta pedig csak egyszer mutatott fel gyengébb teljesítményt a Richter.

Forrás: Investor.hu

Bővebben a Richter gyengélkedéséről alábbi cikkjeinkben olvashat: