Vágólapra másolva!
Nagy mínuszban indított a Richter, melynek következtében a BUX is lefelé vette az irányt nyitáskor. Az európai tőzsdéken pedig jó a hangulat, és emelkedni tudnak a részvényindexek az EKB és a BoE mai kamatdöntő ülése előtt. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Óvatos optimizmus az ázsiai tőzsdéken
Vágólapra másolva!
  • Folytatja mélyrepülését a Richter, mely 2,5 százalékot esett nyitáskor. A Richtert a pocsék gyorsjelentés utáni számos kedvezőtlen elemzői leminősítés sem segíti, tegnap a Concorde, ma pedig a UBS, a Jefferies, az HSBC és a Raiffeisen is rontott a gyógyszerpapírra vonatkozó ajánlásain.
  • A többi hazai papír közül a Magyar Telekom stagnál, az OTP 0,4 százalékot, a Mol 0,1 százalékot emelkedett.
  • A Richter mélyrepüése miatt a BUX is lefelé vette az irányt, és 0,5 százalékot esett, amivel a leggyengébben teljesít a régióban.
  • A forint egyelőre nem mutat határozott irányt, és 308,3-nál mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 228-nál, a svájci franké 252,2-nél található.
  • Az ázsiai tőzsdék óvatos emelkedése után Európában is felfelé indultak el a részvényindexek. A piacokon 0,4-0,6 százalékos pluszokat lehet látni.
  • A befektetők az EKB és a Bank of England délutáni kamatdöntő ülésére várhatnak, ahol az előbbi jegybank akár további lazításról is beszélhet az elmúlt időszak alacsony inflációs adatai után.
  • A piac figyelmét a ma reggeli gyorsjelentés-dömping is lekötheti, ugyanis számos vállalat közzétette eredményeit. A Volvo 3,08 milliárd svéd koronás üzemi eredménye jócskán felülmúlta az elemzői várakozásokat a negyedik negyedévben. A részvény 5,2 százalékot erősödött az eredményekre.
  • A Daimler EBIT nyereséges is felülteljesítette az elemzői várakozásokat (tény: 2,53 milliárd euró, várt: 2,37 milliárd euró), árbevétel soron pedig hozta a vártat az autógyártó. A cég az idei évre jelentős növekedést prognosztizál eredményeire. A Daimler már 3,7 százalékot erősödött.
  • A brit gyógyszergyártó AstraZeneca 2014-es árbevételében és EPS-ében is csökkenést vár, konstans devizaárfolyammal számolva. A negyedik negyedéves EPS-e 1,23 dollárra nőtt a várt 1,18 dolláros szinttel szemben, míg osztaléka a vártnak megfelelően 1,9 dollárt tett ki. A papír 1,3 százalékot esett.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu