Gyorsítaná a pénztárgépcserét a kormány

Vágólapra másolva!
A pórul járt megrendelők állami támogatásként kapják vissza a pénzüket.
Vágólapra másolva!

Az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. által forgalmazott online pénztárgépek engedélyének visszavonása okozhat csúszást, a kormány azonban azon dolgozik, hogy minél hamarabb megtörténjen az online pénztárgépekre történő teljes átállás - mondta Pankucsi Zoltán csütörtökön sajtótájékoztatón. Hozzátette: a gyártói kapacitások alapján egy-két hónapon belül a folyamat lezárulhat.

Az NGM helyettes államtitkára hangsúlyozta: a csere meggyorsítása a költségvetési bevételek és a tisztességes vállalkozások versenyképessége szempontjából is fontos, ezért a kormány intézkedéseket hozott a pénztárgépcsere gyorsítására. A két érintett forgalmazó károsultjai állami támogatás formájában megkaphatják az igazoltan megfizetett előleget, foglalót.

A legfrissebb adatok szerint már közel 40 ezer gép működik online üzemmódban, a kereskedők több mint húsz kiskasszából választhatnak, és több mint 60 PC alapú nagykassza is megkapta már az engedélyt.

Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese a tájékoztatón bejelentette, hogy az adóhatóság honlapján már közzétette a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekre kifizetett előleg (vételár) támogatás formájában történő kifizetésére vonatkozó tájékoztatót.