Vágólapra másolva!
Kisebb rali bontakozott ki az európai tőzsdéken, így a befektetők jó kedvűen várhatják az Európai Központi Bank és a Bank of England mai kamatdöntő ülését. Ezzel szemben a BUX nagy mínuszt halmozott fel, mivel a Richter továbbra is óriási zuhanást mutat be.
Vágólapra másolva!
  • Továbbra sem tud kimászni a gödörből a Richter, melyet 7 százalékos mínuszba pofoztak délelőtt a befektetők. A gyógyszercég tegnap csalódást keltő gyorsjelentést tett közzé, ami után számos elemző rontott a részvényre vonatkozó ajánlásán. A papír kissé mérsékelte veszteségeit, dél körül 5,6 százalékos mínuszban mozog.
  • Az OTP és a Mol ezzel szemben jól teljesít, előbbi 1,1 százalékot, utóbbi 0,2 százalékot erősödött, a Magyar Telekom viszont stagnál.
  • Ezek következtében a BUX változatlanul messze lemaradva régiós társaitól hátul kullog a mezőnyben, és 0,9 százalékot esett.
  • A forint ma is jó erőben van, és korrigálja az elmúlt napok mélyrepülését. Az euróval szemben már a 307,4-es szintig ereszkedett le, a dollárral szemben 227,2-nél, a svájci frankkal szemben pedig 251,5-nél mozog.
  • Európában jó a hangulat az EKB és a BoE kamatdöntő ülése előtt, a részvényindexek növelték előnyüket, és néhány közülük már 1 százalék feletti pluszban mozog. Amerikában szintén emelekdés kezdődhet, a határidős indexek alapján 0,5-0,6 százalékos pluszban indulhat a kereskedés.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu