Vánszorgó, levágott kézzel támad Bajnai

Vágólapra másolva!
A forint zuhanása miatt Matolcsy Györgyöt és Orbán Viktort felelősként megnevező videót készített a Bajnai-féle Együtt-PM. Az egyre dráguló eurót együtt ábrázolják egy 1963-as amerikai horrorfilmmel, amelyben egy levágott kéz fojtja meg áldozatait.
Vágólapra másolva!

Orbán jobbkeze elszabadult - ezt a címet adták annak a videónak a Bajnai Gordon által vezetett Együtt-PM kampánycsapatában, amely egy 1963-as amerikai horrorfilm előzetesét vegyíti Orbán Viktorról és Matolcsy Györgyről szóló képekkel, és a forint árfolyamváltozását jelző feliratokkal.

Az 1963-as Crawling Hand (Vánszorgó kéz vagy Csúszó kéz, Magyarországon nem mutatták be) egy horrorfilm, amelyben a szörny egy alkarral együtt levágott kéz, amely megfojtja áldozatait. A videó egy Orbán Viktor-képpel kezdődik, amelyen felidézik, hogy a kormányfő Matolcsy Györgyöt a jobbkezének nevezte 2010 októberében, miután a kormánnyal szimpatizáló Magyar Nemzet arról írt cikket, hogy Matolcsy körül fogy a levegő.

Azóta Matolcsy Györgyöt a kormánypártok a Magyar Nemzeti Bank elnökévé tették. A forint az elmúlt napokban sokat gyengült, az euró 314 forintba is került. Orbán Viktor a forint gyengülését úgy kommentálta, hogy az árfolyam Matolcsyra és a jegybankra tartozik. Az Együtt-PM videóján a jelenetrészletek közben a forint árfolyamát mutatják az euróval szemben, amint a 300-as szintről eljut 314-ig. Közben Matolcsy György jegybankelnök is látható a vissza-visszatérő fojtogató kézfejjel együtt. Az utolsó feliratként az olvasható, hogy "folyt. köv?"

A kampányvideó:

Az Együtt-PM korábban is használt már fel a retrofilmeket a kampányban. Bajnai Gordon Humphrey Bogartot szinkronizálta a Casablanca című klasszikus egyik részletében. Az eredeti videó több napig nyilvánosan elérhető volt, majd privátra állították, de a Cink.hu egy másolatot közölt a cikkében.

Kövessen minket a Facebookon is!