Órákon belül villant a Twitter

Segítség a Twitter esti gyorsjelentéséhez.
Vágólapra másolva!
Piaczárás után teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a Twitter, ami az első beszámoló lesz a cég tőzsdei bevezetése óta. Mi ezekre figyelünk:
Vágólapra másolva!
  • 217,8 milliós árbevételt várnak az elemzők, ami 94,1 százalékos éves növekedést jelentene. Tekintve, hogy a társaság eddig nem termelt nyereséget, nagy kérdés, hogy az árbevétel növekedési üteme mennyire lassul vissza az előző negyedéves 104,7 százalékról.
  • Fontos kérdés lesz a mobilos bevételek alakulása is. A Twitter az előző negyedévben már bevételeinek 70 százalékát szerezte mobilon keresztül, miközben a Facebook egyelőre még csak 53 százaléknál tart.
  • A havi aktív felhasználók számának, valamint az elérések számának növekedése az elmúlt negyedévek tapasztalatai alapján tovább lassulhat, ami a Twitter hosszú távú növekedése szempontjából nem elhagyagolható.
  • A konszenzus ugyanakkor még 1,9 centes részvényenkénti veszteséggel számol, ami valamelyest nagyobb a 2012 negyedik negyedévében elért 1,6 centnél. A várakozások egyébként az utóbbi hetekben folyamatosan 1-2 centes részvényenkénti veszteség között mozogtak, így egy esetleges nyereséges negyedév igazi bomba meglepetésnek számítana.
  • A Bloomberg elemzői konszenzusa először 2014 negyedik negyedévére vár nyereséget, így fontos lehet, tesz-e valamilyen utalást a menedzsment a következő negyedévekre várható nyereség alakulására.
  • A gyorsjelentés előtt a Twitter 65-65 dollár közelében, a bevezetéshez képest több mint 40 százalékkal magasabban forog.
Segítség a Twitter esti gyorsjelentéséhez. Forrás: Bloomberg, Investor.hu