Mobilkommunikáció szakos-e vagy?

okostelefonok összehasonlító tesztje
És megszületnek az előadások, amelyeken kötelező lesz elővenni az okostelefont: mobilkommunikáció szak indul a Szegedi Tudományegyetemen
Vágólapra másolva!
Nem, nem az egyetemista szótárban definícióra nem szoruló „büfészak” kifejezést fordítjuk le huszonegyedik századira. Tényleg nyílik ilyen, méghozzá a Szegedi Tudományegyetemen.
Vágólapra másolva!

A speciális képzés négy féléves, az SZTE kommunikáció- és médiatudomány szakos diákjai vehetik fel, és az országban egyedülálló. Ezt Szajbély Mihály tanszékvezető egyetemi tanár mondta el tegnap a Tisza-parti városban.

És megszületnek az előadások, amelyeken kötelező lesz elővenni az okostelefont: Mobilkommunikáció szak indul a Szegedi Tudományegyetemen Fotó: Origo

A professzor sajtótájékoztatón elhangzott szavai szerint a több mint húszéves szegedi kommunikációszakos oktatás tett egy lépést a jövő felé: akkor nyújthat holnap is jól alkalmazható, széles körben hasznos tudást, ha folyamatosan lépést tart a technológiával. A mobilkommunikációs képzés nevű speciális modul ingyenesen elvégezhető, 13 kurzusból áll, és a legkomolyabban azzal foglalkozik, amit a webkettőről és a mobileszközökről el lehet mondani, meg lehet tanulni. Balogh Csaba, a képzés koordinátora elmondta, hogy a diákok megismerhetik a digitális kultúrával és az információs társadalommal kapcsolatos kutatásokat, a tartalomszolgáltatás és a mobilkommunikáció alapjait, illetve gyorsan változó trendjeit. A képzésben részt vevő vezető piaci szereplők a gyakorlati oktatás során valós példákon keresztül mutatják be az alkalmazott technikai és marketingeszközöket, szoftvereket, szolgáltatási lehetőségeket.

Az oktató kiemelte, nagy a piaci igény az infokommunikáció terén elméleti tudással és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek iránt. Csak tiszteletteli egyetértésünket, egyben örömünket tudjuk kifejezni. Alapvetően aki a digitális médiát, és az ahhoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat nem szigorúan mérnöki oldalról közelíti, szükségképpen autodidakta. Melegen üdvözlendő hát, ha egy ennyire rangos egyetem felismeri, hogy az infokommunikáció minden vonatkozó elmélete és gyakorlata is megéri a tudományos közelítést. Reméljük, kétszámjegyű lesz a túljelentkezés.