Mi volt az első tíz app a mobilodon?

Neked mi volt az első tíz app a mobilodon?
Vágólapra másolva!
Eheti mobil appos cikkünk egy gyűjtemény: az első tíz app a saját mobilomról. Hiányzik belőle valami? Te melyik tizet telepítetted vagy telepítenéd először? Írd meg a kommentekben!
Vágólapra másolva!

A múlt héten végre megkaptam az új céges telómat (Galaxy Ace 3, semmi rongyrázós), és arra gondoltam, hogy érdekes lenne végigvenni, hogy mi volt az első tíz app, amit telepítettem rá.

Ráadásul a cikk ötlete már csak azután született meg, hogy a telepítéssel végeztem, szóval a lista még autentikus is lesz: semmit nem raktam fel vagy hagytam ki csak azért, hogy szerepeljen vagy ne szerepeljen rajta.

Lássuk akkor az első tízet, körülbelül sorrendben.

Skype

Az igazsághoz tartozik, hogy a telefont egy nappal korábban kaptam meg, mint hogy a SIM kártyát aktiválták volna, így az első néhány órában kizárólag a WiFi kapcsolatokra voltam kárhoztatva. A Skype azonban tökéletesen működött, még videotelefon funkcióban is.

Tumblr

Elég sokáig bírtam Tumblr nélkül, de végül azok az idők is elmúltak. Az Androidra fejlesztett Tumblr applikáció egyébként kifejezetten kezesbárány – élmény használni.

Vine

Az előző telefonom egy muzeális iPhone, amin a Vine már nem futott, így alig vártam, hogy végre saját kézben tarthassak egy olyan mobilt, amin ez is megy. Zseniális applikáció, szerintem hatalmas lehetőség van benne. Az első benyomásom: imádom!

Instagram

A jó néhány kötelező kör egyike. Ugyan az Instától továbbra is távol tartom magam, de a telefonomon ott kell lennie az applikációnak. Ha más nem, akkor biztos ami biztos alapon

Feedly

Én őszinte, lojális felhasználója voltam a Google Readernek, és amikor tavaly nyáron végül lekapcsolták, sokáig nem találtam hozzá méltó utódot.

Hogy őszinte legyek, a Feedly sem teljesen az, de a mobilfelülete kimondottan gusztusos, szerethető és felhasználóbarát. Már-már azt mondanám, hogy jobb, mint számítógépen.

Google Analytics

A Google Analytics-nak jó sokáig nem volt hivatalos app-ja, és a sok, harmadik féltől származó alkalmazás, ami megpróbálta a releváns adatokat kibányászni, legtöbbször megbízhatatlan volt és lassú.

Szerencsére ez már a múlt: őszintén mondom, hogy a hivatalos Google Analytics app minden várakozásomat felülmúlta. Bonyolult szegmentálás, valós idejű adatok, mindez szépen tálalva egy tenyérnyi felületen. Ennél többet aligha várhatnánk.

Remember The Milk

Vannak olyan alkalmazások, amiket leginkább a neve és a kinézete miatt szeretünk. Nekem ilyen a Remember The Milk. De ehhez persze az is kell, hogy jól használható és praktikus legyen.

To-do listás alkalmazás körülbelül csilliónyi van a neten, mobil app-ból is van éppen elég. Még az is lehet, hogy van jobb, mint a Remember The Milk, engem a mosolygós boci kilóra megvett.

Viber

Valahogy sosem értettem, hogy miért választaná valaki pont a Vibert, de van néhány barátom, aki ragaszkodik ahhoz, hogy őket sem a Facebookon, sem a Hangoutson sem pedig a Skype-on nem találom meg. Igazán apró áldozat a kedvükért installálni egy appot, ha egyszer nekik ez a heppjük.

Epicurious

Egy gyönyörű, jól használható és nagyon gazdag receptgyűjtemény, ami már sokszor segített mutatott irányt, ha kétség gyötört. Vajon kell-e fokhagyma a guacamolébe? Többé nem is lehet kérdés!

Winamp

Na igen, ez viszont az én heppem. A régi iPhone-omon egy Shoutcast applikáció volt telepítve, de mostanra már összevonták az egész Winamp csomagot. És azt hiszem, hogy ez jobb is így.

…és amit elfelejtettem:

Nem tudom, nektek feltűnt-e, nekem beletelt három napba: de Facebook applikációt, sőt Facebook Messengert sem telepítettem a telefonra. Amikor erre rájöttem, úgy döntöttem, hogy egyelőre nem is fogok. Kipróbálom, hogy meddig húzom nélkülük. Egyelőre megy.

Nektek mi az első tíz app, ha egy zsír új telefont kaptok a kezetekbe? Írjátok meg a kommentekben!