Kasszasikerek segítették a Time Warnert

Vágólapra másolva!
A Gravitáció és A Hobbit új részének is köszönhetően a vártnál jobb eredményt ért el a Time Warner a decemberben záruló negyedévben, de a jelentősebb tévés üzletága is jól teljesített egész 2013-ban. A részvényárfolyam mégis esésnek indult a kereskedés első órájában.
Vágólapra másolva!

Pedig nem csak a negyedéves számok, hanem az egész tavalyi év jól alakult a Time Warnernél. A Warner Bros. filmstúdió 2013-ban világszerte 5 milliárd dolláros jegybevételt ért el a mozikasszáknál, ezzel pedig az első helyet szerezte meg a stúdiók között. Ezt nagyban köszönhette olyan blockbustereknek, mint a Gravitáció, A hobbit új része, valamint az új Supeman film. Ez a három film eddig összesen 2,2 milliárd dollárt kaszírozott be. (Persze a jegybevételeknek nem a teljes része kerül a filmstúdiókhoz.)

Habár a stúdió is sokat segített a cégnek, de a sokkal jelentősebb tévés üzletág növekedésére is szüksége volt a vállalatnak. A Time Warner Turner divíziója, ami olyan csatornákat foglal magában többek között, mint a CNN, a Cartoon Network, vagy a TNT 4,7 százalékkal növelte árbevételét, míg az üzemi eredmény több mint hat százalékkal gyarapodott. De az HBO-nál is hasonlóan jó számokat lehetett látni.

A kiváló eredmények miatt a cég öt milliárd dollárral bővítette részvényvisszavásárlási programját, ekkora emelésre pedig 2007 óta nem volt példa a társaságnál. (A részvényvisszavásárlás az osztalék fizetés egyik alternatívája, de ezzel is pénzt juttat vissza a vállalat részvényeseinek.) Emellett a Time Warner vezetősége 10 százalékos negyedévi osztalékemelést is jóváhagyott.

A részvény először pozitívan reagált a jelentésre, több mint egy százalékkal emelkedve piacnyitás előtt, azonban onnan visszacsúszott a negatív tartományba és a New York-i kereskedés első órájában már két százalékkal esik. Ezzel pedig tovább folytatódik a részvény idei kálváriája, és jelenleg már a tavaly szeptember közepi szintekre esett vissza az árfolyam.

A Time Warner árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu