Vágólapra másolva!
A vártnál lényegesen gyengébb negyedéves számai miatt ütik a Richtert, ez pedig az egész magyar tőzsdét, mínuszba húzza. Pedig az OTP és a Mol erősödni tud a kedvezőbbé vált európai hangulatban.
Vágólapra másolva!

Jelentős mínuszba taszították a Richtert a befektetők a nagyon gyenge negyedéve után, az árfolyam jelenleg 3,5 százalékkal esik. Profit soron közel 60 százalékkal maradt el a várttól a gyógyszercég. A jelentésről, illetve az azt követő sajtótájékoztatóról részletesen írtunk:

A Richter az egész BUX indexet lefelé húzza, amivel a magyar piac alulteljesítő Európában. Pedig az OTP 1,5, míg a Mol 0,4 százalékos pluszra képes, a Magyar Telekom pedig tegnapi záróértékén időzik.

Közben a forint ma is erősödni tud az euró ellenében, délelőtt már egy hetes csúcsra ugrott, jelenleg 307,5 környékén ingadozik az EURHUF jegyzés.

Nyugat-Európában a kezdeti mínuszokból emelkedésre váltottak a tőzsdék, a vezető indexek közül a német a lemaradó, amiben a vártnál gyengébb szolgáltató szektorbeli menedzserindex adat is szerepet játszhat.

Egyelőre az amerikai határidős indexek csak minimális elmozdulást mutatnak, de ez még jelentősen változhat, ha a fél háromkor érkező ADP foglalkoztatottsági adat meglepetést okoz majd.

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu