Fellélegeztek az amerikai tőzsdék

Vágólapra másolva!
Valamelyest visszapattantak a New York-i tőzsdék a keddi kereskedésben a hétfői nagyobb zuhanás után. Ma érkezik az USA-ból az ADP foglalkoztatottsági adat, ami komolyabb reakciót válthat majd ki a piacokon. Ázsiában a japán tőzsde is korrigálta tegnapi nagyobb zuhanását, ellenben Európában mínusszal indulhat a nap a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Emelkedni tudtak az amerikai tőzsdék a tegnap a hétfői zuhanásuk után, az S&P 500 0,8 százalékos, a Dow Jones 0,5, míg a Nasdaq 0,9 százalékos pluszt ért el.

A befektetők üdvözölték a vártnál alacsonyabb csökkenést a gyáripari megrendelésekben. Ma még forgalmasabb lesz a makroadat naptár, ugyanis jön az ADP foglalkoztatottak számának alakulása, illetve az ISM szolgáltató szektorbeli indexe. Ezek pedig jelentősebb mozgást is kiválthatnak, ha a várakozásoktól eltérően alakulnak. Hétfőn egy igen gyenge ISM feldolgozóipari adat is nagyobb eladói hullámot váltott ki.

Nagyot menetelt tegnap a KFC-ket is üzemeltető Yum! Brands, és kilenc százalékot emelkedett, miután a cég egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó profitja jobb lett, mint a várt.

Nagyot ugrott a Michael Kors is, végül kedden 17,3 százalékos pluszban fejezte be a napot, mert a cég a vártnál jobb negyedévet ért el, és remek hónapok elé néz a vezetőség szerint.

Európában a határidős indexek alapján csökkenéssel indulhat a nap, és a kontinensről is érkeznek szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindexek, valamint az eurózónából kiskereskedelmi forgalmi adat.

Ázsiában nem volt ennyire egyértelmű a hangulat, bár Japánban feltápászkodott a padlóról a Nikkei (+1,2%), hétfői mélyrepülése után. Hongkongban kisebb csökkenésben van a tőzsde záráshoz közeledve, pedig korábban még emelkedett a Hang Seng. Dél-Koreában kisebb plusz rajzolódott ki zárásra, ellenben Sydneyben pirosban fejezte be a szerdai kereskedést a börze.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Az S&P 500 index értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu