Így lehet megoldás a céges reorganizáció

Vágólapra másolva!
Business magic, avagy hogyan növeljük üzemi eredményünket a felére csökkent árbevétel mellett? A válasz egyetlen szó: átszervezés.
Vágólapra másolva!

Az ügyesen végrehajtott reorganizációnak köszönheti a dombóvári Rutin Kft., hogy éves mérlegükben a kevesebből több lett. A vállalat kikötői darukhoz, üvegacél-szerkezetekhez, hullámvasút-szerkezetekhez gyárt acéltermékeket, 90 százalékban exportra. Ügyvezető igazgatójuk, Pap Zoltán tájékoztatta az MTI-t az átszervezés részleteiről: határozott váltást hajtottak végre a termékszerkezetben, lényegesen nagyobb volt a projektekben a hozzáadott érték, hangsúlyosabban kezelték kapacitásaik lekötését, illetve 2012-ben 550-ről 350-re csökkentették a dolgozók számát. "Kizárólag az egyedi szerkezetek felé toltuk el vállalásainkat, amelyekhez speciálisan nekünk van meg a tudásunk, technológiánk" - mondta az ügyvezető. Hozzátette, a káefté 5,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett mintegy 500 millió forintos üzemi eredményt vár 2013-ra. A KIM céginformációs szolgálata szerint a Rutin Kft. 2012-ben 8,5 milliárd forintos árbevétel mellett 787 millió forintos üzemi veszteséggel zárta az évet.

A cég jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen dolgozik egy közel félmilliárd forintos uniós támogatással zajló kutatás-fejlesztési programon. A cég kapacitása egész évre lekötött, a biztos szerződésállománya 25 millió euró értékű. A cég olyan referenciákkal büszkélkedhet, mint a müncheni Allianz Aréna és a Budapest Aréna. A hazai stadionépítésekben való részvételéről a káefté nem nyilatkozott.