Vágólapra másolva!
A tervezettnél hosszabb ideig használhatják majd a megszerzett frekvenciákat azok a mobilszolgáltatók, akik nyernek a frekvenciapályázatokon - írja a VG.hu a Nemzeti Média-és Hirközlési Hatóságra hivatkozva. 
Vágólapra másolva!
  • Az eredetileg tervezett 15 év helyett 20 évig használhatják majd a 800, a 900, az 1800 és a 2600 MHz-es frekvenciák nem használt részeit azok a szolgáltatók, akik megnyerik az azokra kiírt pályázatot. A korábbi tervek szerint a nyertesek csak 2029. február 15-ig kapták volna meg a frekvenciahasználati jogosultságokat.
  • Az NMHH várhatóan április végén teszi közzé a végleges pályázati dokumentációkat, és a hatóság a tenderkiírás utáni 45. és 150. nap között fog eredményt hirdetni.
  • A pályázat első tervezete szerint 9 csomagot lehet majd megvásárolni, melyek együttes ára 125 milliárd forint. A tender azért kiemelt jelentőségű, mert eredménye meghatározza a negyedik generációs mobilhálózatok kiépítésének formáját is.
  • Egyelőre úgy tűnik, hogy a november végén közzétett tervezetben leírt 125 milliárd forintos minimum bevételen nem kíván a hatóság változtatni, ami jó hír lehet a pályázók, közöttük a Magyar Telekom számára is.