Vágólapra másolva!
Rossz a hangulat az európai tőzsdéken a kedvező PMI adatok ellenére, ami alól a magyar piac sem tudja kivonni magát. A hazai főbb papírok kivétel nélkül esnek, a legnagyobb esést a Mol és a Richter szenvedi el. Amerikában szintén esés kezdődhet a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!
  • Délelőtt tovább csúszott lefelé a lejtőn a BUX, mely már 1,7 százalékos mínuszt szedett össze. A magyar részvényindex ezzel a leggyengébb teljesítményt mutatja a régióban.
  • A hazai főbb papírok kivétel nélkül esnek, a Mol és a Richter már 1,9 százalék közeli zuhanást szenvedett el. Az olajpapír vélhetően pénteki megugrását korrigálja, a gyógyszerpapírt pedig a kedvező elemzői ajánlás sem tudja segíteni. Ezen kívül az OTP 2százalékot, a Magyar Telekom 0,7 százalékot veszített értékéből.
  • A forint erősödni kezdett délelőtt, és 312 alatt is megfordult az euróval szembeni árfolyama. Ebben a bombaerős feldolgozóipari beszerzési menedzserindex is szerepet játszott. A dollár/forint jegyzése ezután 213-ig, a svájci franké 255,4-ig ereszkedett le.
  • Európában mínuszba csúsztak vissza a részvényindexek a biztató nyitás után annak ellenére, hogy az eurózóna iparából a vártnál erősebb makroadatok érkeztek. A tőzsdei rossz hangulatban a gyenge kínai statisztika játszhat szerepet. A leggyengébben a belga BEL20 teljesít, mely 1 százalékot zuhant.
  • Az egyedi részvények közül a Ryanair több mint 5 százalékot erősödött, miután a légitársaság megerősítette idei profitvárakozásait. A Lloyds viszont 3 százalékkal esik, mivel további 1,8 milliárd fontot kell félre rakniuk céltartalékba a különböző hitelek szabálytalan értékesítése miatt.
  • Amerikában is esés kezdődhet, a határidős indexek alapján 0,2 százalékos mínuszban indulhat a kereskedés.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu