Tovább bűnhődik a brit bank

Lloyds árfolyama (London)
Vágólapra másolva!
Újabb fontmilliárdokat tett félre céltartalékba a Lloyds pénzintézet, hogy abból kártalanítsa azokat az ügyfeleit, akik súlyos veszteségeket szenvedtek el a cég által szabálytalanul értékesített hitelbiztosítások miatt. A hírekre ütni kezdték a bank részvényeit.
Vágólapra másolva!
  • A Lloyds további 1,8 milliárd fontot tett félre az egyes ügyfeleknek okozott károk kifizetésének teljesítésére. A brit állam többségi tulajdonában álló pénzintézet a különböző hitelbiztosítások szabálytalan értékesítésével jelentős veszteségeket okozott ügyfeleinek, akiket kompenzálnia kell emiatt.
  • A Lloyds terhei így tovább nőttek, összesen már 9,8 milliárd fontos céltartalékot képzett a botránnyal kapcsolatos kártérítések teljesítésére.
  • A fontmilliárdos terhek ellenére nyereséges lehetett tavaly a bank, az előzetes várakozásaik szerint 6,2 milliárd fontos adózás előtti profitot érhettek el tavaly, ami felülmúlhatja az elemzői várakozásokat is. Ezzel 2010 után először mutathat ki nyereséget a cég ezen a soron. A brit bankok jövő héttől kezdik közzétenni gyorsjelentéseiket, így csak az előttünk álló hetekben ismerhetjük meg a Lloyds hivatalos számait.
  • A pénzintézet közölte, a tavalyi évi eredmények után nem fog osztalékot fizetni, amivel további csalódást okozott befektetőinek. Ezen túl az állam folytatni fogja részvénypakkjának eladását, melynek előkészületeit meg is kezdték.
  • A további terhek növekedésének, és az osztalék elmaradásának hírére már 2,1 százalékot esett a Lloyds árfolyama.
Lloyds árfolyama (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Kapcsolódó cikkek: