Vágólapra másolva!
Lemaradt társaitól a magyar tőzsde, mivel eséssel kezdte a napot a BUX, azután, hogy az összes főbb részvény lefelé indult el nyitás után. A forint kisebb táncba kezdett reggel, az európai tőzsdéken pedig óvatos emelkedés kezdődött.
Vágólapra másolva!
  • Kisebb eséssel kezdte a napot a BUX, mely 0,5 százalékos mínuszt szedett össze. A régióban viszont a pluszokat gyűjtik a részvényindexek, így a magyar piac teljesít a leggyengébben délelőtt.
  • A hazai főbb papírok kivétel nélkül esnek, a leggyengébbnek a Mol bizonyul fél százalékos esésével, amivel pénteki nagy felhúzását korrigálja. A Richtert a kedvező elemzői ajánlás segíthetné, a gyógyszerpapír pénteki záróértéke alatt stagnál. Az OTP 0,1 százalékot gyengült, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékot veszített értékéből a pesszimista elemzői vélemény után.
  • A forint gyengülésnek indult reggel, ami úgy tűnt, hogy rövid életűnek bizonyul. A gyors korrekció után újra elgyengült a hazai deviza, és az euróval szembeni árfolyama ismét 313 fölött mozog. A dollár/forint jegyzése 231,7-nél, a svájci franké 255,8-nál található.
  • Az ázsiai és amerikai tőzsdék esése ellenére minimális pluszban indult a nap az európai tőzsdéken. A legjobban teljesítő német DAX és olasz FTSE/MIB már 0,5 százalékot erősödött.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu